06.10.2014

Primanje postulantice Franke Ivanović u novicijat ŠSF u Livnu

Provincijska predstojnica s. Ivanka Mihaljević povjerila je Franku Ivanović i njezino uvođenje u redovnički život odgajateljici novakinja s. Ivki Lučić.

Na svetkovinu sv. Franje, 4. listopada u samostanu Krista Kralja na Gorici (Livno), za vrijeme molitve Večernje, provincijska predstojnica Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije s. Ivanka Mihaljević primila je u novicijat Franku Ivanović i povjerila njezino uvođenje u redovnički život odgajateljici novakinja s. Ivki Lučić.

Kako stoji u Pravilu, "oni koji po Gospodnjem nadahnuću dođu k nama s nakanom da prihvate ovaj život neka budu dobrohotno primljeni. U prikladno vrijeme neka budu predstavljeni poglavarima koji imaju vlast primiti u bratstvo. Tako neka pod Gospodnjim vodstvom započnu život pokore, znajući da se svi trajno imamo obraćati." (Pravilo i život braće i sestara Trećega samostanskog reda sv. Franje,4.6)

Vrijeme novicijata usmjereno je na to da novakinja bolje upozna svoj redovnički poziv koji ima živjeti, da iskusi način života Družbe čiji član postaje i da njezinim duhom oblikuje svoj razum i srce kako bi se mogla bezuvjetno predati Gospodinu i posvetiti mu svoj život.

Franka Ivanović rođena je 2. travnja 1994. u Novoj Biloj od oca Dragana i majke Slavice rođene Medić. Krštena je u župi sv. Antuna Padovanskog u Busovači gdje je i odrasla. Osnovnu školu do sedmog razreda završila je u Busovači. Osmi razred i srednju hotelijersko turističku školu završila je u Čitluku. U kandidaturu je primljena 4. siječnja 2012. u Livnu, a u postulaturu 4. listopada 2013. u Kloštru Ivaniću.

(kvrppbih/s.k.)