21.10.2018

Radosni susret franjevačke obitelji u Brestovskom

Članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz Mostara i Drinovaca sa svojim župnikom fra Velimirom posjetili su zajednicu sestra klarisa.

Na misijsku nedjelju 21. listopada, nakon hodočašća u Kraljevu Sutjesku, gdje su zajedno s drugim sudionicima  proslavili spomendan blažene kraljice Katarine Kotromanić, članovi Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) Mostar posjetili su i sestre klarise u Brestovskom.

Ubrzo su pristigli i članovi OFS-a župe Drinovci sa svojim župnikom fra Velimirom Bagavac. Ovom radosnom susretu pridružio se i duhovnik sestara klarisa fra Gabrijel Tomić koji je posvjedočio o svome pozivu i pozvao mlade majke da budu darežljive u darivanju života.

Nakon pjesme i molitve u samostanskoj kapeli družili su se u dvorani gdje su napravili i zajedničke fotografije kao podsjetnik na ovaj kratak ali radosni susret.  

U radosnom druženju izmijenili su iskustva. Neki od hodočasnika prvi put su se susreli sa sestrama klarisama i klauzurnim načinom života i željeli znati nešto o tome. Časna Majka s. Hijacinta Batinić opisala je dnevni red i napomenula da su prije trideset godina na misijsku nedjelju, koja je te godine bila 23. listopada, sestre prvi put došle u BiH iz Splita te se nastanile u Visokom kako bi mogle nadgledati radove oko uređenja samostana u Brestovskom da sve bude po pravilu klauzure. Narod ih je lijepo prihvatio i od tada one ovdje svjedoče svojim životom po primjeru sv. Klare Asiške.

Uz preporuke u molitve hodočasnici  su obogaćeni tim susretom krenuli svojim kućama.

(Sestre klarise)