26.12.2018

Božićna priredba u Dječjem vrtiću "Sveta Klara" u Bijelomu Polju

Središnja poruka priredbe: Isus nije nikakva bajka za razliku od navodnog 'djeda božićnjaka' kojim se upravo želi izbaciti Isusa iz života današnjih ljudi.

U petak 21. prosinca 2018. godine u Dječjem vrtiću "Sveta Klara" u Bijelomu Polju održana je tradicionalna božićna priredba koju su s polaznicima Vrtića pripremile njihove odgajateljice s. Dominika Anić i s. Marijana Bošnjak, članice Školskih sestara franjevaka Mostarske provincije.

Ovaj veoma sadržajni božićni program je poslao jasnu poruku malenima, njihovim roditeljima i svima prisutnima da je u središtu Božića Isus i da se Isus ne smije izgubiti unatoč izloženosti potrošačkomu društvu i porukama iz anonimnih središta moći, umotanih u celofan tobožnjega humanizma, dobro prikrivenih, koje podmuklo nastoje ući u naš mentalitet, u naše obitelji. Toliko se diljem svijeta ovih dana spominje Božić i božićno slavlje ali bez spomena najvažnije osobe-Isusa! Božića nema bez Isusa kojega se iz naših života želi izbaciti primjesama sekulariziranih „praznika“. Isus nema alternativu, Isus je živ i On nije nikakva bajka za razliku od navodnog 'djeda božićnjaka' kojim se upravo želi izbaciti Isusa iz života današnjih ljudi. (ŠSF-Mostar)