06.05.2019

Susret ŠSF koje rade u zdravstvenim i socijalnim ustanovama

Jednodnevni duhovno rekreacijski susret za sestre sve tri provincije (Bosansko-hrvatske provincije, Mostarske i Splitske) je animirala s. Emanuela Pranjić.

U organizaciji Školskih sestara franjevki Hercegovačke provincije. 4. svibnja 2019. upriličen je jednodnevni duhovno rekreacijski susret za sestre sve tri provincije (Bosansko-hrvatske provincije, Mostarske i Splitske), koje rade u zdravstvenim i socijalnim ustanovama. Susret je animirala s. Emanuela Pranjić a započet je u franjevačkom samostanu u Tomislavgradu gdje su sestre razgledavale samostanski muzej pod vodstvom gvardijana fra Sretana Čurčića.

Zatim su se uputile na Blidinje, obišle grob Dive Grabovčeve, čijem se junaštvu, za očuvanje kršćanstva i čistoće, dive i današnji naraštaji. Potom su došle u Masnu Luku, gdje ih je dočekao fra Petar Krasić koji je predslavio euharistijsko slavlje okupljenim sestrama. Kako je zapisala jedna sudionica susreta: “Sve ovdje odiše žrtvom, mudrošću i jednostavnošću.”

Sestre su također posjetile novoizgrađeni samostan u Bukovici gdje su u ugodnom ozračju i druženju razgovarale, molile i okrijepile se raznim slasticama.

(kvrpp bih/Rahela Tojčić)