03.06.2019

Održana sjednica Povjerenstva za pastoral zvanja pri KVRPP BiH

U prvom djelu sjednice pomoćni biskup mons. dr. Marko Semren predstavio je Apostolsku pobudnicu pape Franje „Christus vivit – Krist živi“.

Povjerenstvo za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH održalo je u subotu 1. lipnja 2019. svoju sjednicu u prostorijama Konferencije u Sarajevu (Kaptol 32) pod predsjedanjem voditeljice Povjerenstva s. Ane Marije Kesten, SMI.

Na početku susreta voditeljica Povjerenstva izrazila je okupljenima dobrodošlicu kao i pomoćnom biskupu mons. dr. Marku Semrenu koji je u prvom dijelu sjednice članovima Povjerenstva održao predavanje o Apostolskoj pobudnici pape Franje „Christus vivit – Krist živi“. „Dokument je plod XV. redovne opće skupštine Biskupske sinode o mladima održane od 3. do 28. listopada 2018. godine u Vatikanu o temi „Mladi, vjera i razlučivanje znanja“. Apostolska pobudnica podijeljena je u 9 poglavlja i 299 članaka. Dokument na 60 stranica analizira mladenačku stvarnost i poziva mlade da svoju mladost žive u prijateljstvu s Kristom.“

Pobudnica želi potaknuti i ohrabriti mlade da postanu svjesni da je Krist naša nada i najljepša mladost ovog svijeta ističući tri velike istine: Prva: „Bog te ljubi!“; druga: „Krist se iz ljubavi dokraja dao da te spasi“ i treća: „On živi!“

Nakon održanog predavanja biskup Semren je govorio o svom iskustvu na sinodi a zatim je slijedila plodna rasprava.

U drugom dijelu sjednice članovi Povjerenstva su razgovarali o svojim pastoralnim iskustvima, mogućim inicijativama u radu s mladima na polju pastorala zvanja, a zatim su planirali svoje djelovanju u narednom razdoblju.

(kvrppbih)