15.04.2013

Završen Kapitul Hercegovačke franjevačke provincije

Provincijal fra Miljenko Šteko, pozvao je franjevce da "zajedničkim snagama izgrađuju bratsko ozračje kako bi mogli odgovoriti na potrebe i zahtjeve vremena".

Svečanom podnevnom misom zahvalnicom u subotu, 13. travnja završen je Kapitul Hercegovačke franjevačke provincije održan u samostanu u Mostaru od 9. do 13. travnja. Misno slavlje predvodio je fra Rozo Brkić, generalni pohoditelj i predsjednik Kapitula u koncelebraciji s fra Miljenkom Štekom, novim provincijalom, fra Ivanom Ševom, provincijalnim vikarom i ostalim kapitularcima. Predvoditelj je u homiliji uputio riječi zahvale za bogato iskustvo susreta s fratrima Hercegovačke provincije te je svu braću i novu Provincijsku upravu ohrabrio i potaknuo da i dalje nastave svjedočiti i djelovati u duhu svetog Franje.

Na kraju misnog slavlja nekoliko riječi uputio je i novoizabrani provincijal fra Miljenko, pozvavši sve da "zajedničkim snagama izgrađuju bratsko ozračje kako bi mogli odgovoriti na potrebe i zahtjeve vremena u kojem živimo i vjernika koji su nam povjereni", te je zahvalio na povjerenju koje su mu braća iskazala. Potom je i fra Rozo zahvalio prethodnim dvjema upravama na čelu s bivšim provincijalom fra Ivanom Sesarom za zauzeto djelovanje za dobro Provincije. Misa je završila zahvalom Bogu i pjevanjem Te Deuma, prenosi www.franjevci.info. (IKA)