23.03.2015

Duhovne vježbe sestara Klarisa u Brestovskom

Od 15. do 21. ožujka, sestre klarise imale su duhovne vježbe na temu “Molitva”, a voditelj je bio fra Marinko Štrbac, župnik župe Bezgrješnog začeća BDM u Vijaci.

Sestre klarise samostana sv. Klare u Brestovskom imale su duhovne vježbe na temu “Molitva” od 15. do 21. ožujka, a voditelj je bio fra Marinko Štrbac, župnik župe Bezgrješnog začeća BDM u Vijaci. U tom povlaštenom vremenu za svaku Bogu posvećenu osobu, sestre su kroz molitvu, razmišljanje, razmatranje, euharistijsko klanjanje, i svakodnevno slavlje euharistije obnavljale svoj duhovni život te uočavale svoje sklonosti i težnje te tražile i otkrivale Božju volju. Bila je to prigoda da produbljuju svoj odnos s Gospodinom te osluškuju Božje poticaje. Na samom početku duhovnih vježbi sestre su molile himan Duha Svetoga.

U svojim predavanjima, fra Marinko je naglasio važnost molitve u redovničkom životu, a s tom temom je povezao i važnost svete ispovijedi i euharistije. “Iako se naš život ionako sastoji većinom od molitve, ipak smo kroz ove duhovne vježbe još intenzivnije molili te smo zaista mogli i osjetiti Isusovu prisutnost među nama i u nama. Zadnji dan duhovnih vježbi, radosna i ispunjena srca, ispjevali smo pjesmu Tebe Boga hvalimo, s kojom smo i završili ove duhovne vježbe. No, ipak duhovne vježbe nam nipošto nisu završile, nego tek treba da započnu, stoga se iskreno nadamo da će  fra Marinkove riječi i poticaji uroditi plodom u našim srcima”, piše u svom osvrtu jedna sudionica duhovnih vježbi.  (kvrppbih/k.v.)