16.02.2016

Dan bolesnika u Centru „Sveta Obitelj“ u Mostaru

U svojoj homiliji, biskup Ratko potaknuo je sudionike slavlja na pobožnost Djevici Mariji koja svima treba biti uzor i putokaz te primjer spremnosti na žrtvu.

Dana 11. veljače 2016. godine, kada Crkva slavi Gospu Lurdsku a ujedno i Svjetski dan bolesnika, kojega je 1992. godine utemeljio papa Ivan Pavao II., u Rehabilitacijskom centru „Sveta Obitelj“ u Mostaru slavljena je sveta misa koju je predslavio biskup mostarsko-duvanjski, mons. Ratko Perić. Na misnom slavlju sudjelovali su bolesnici Centra Svete Obitelji, medicinsko osoblje, djelatnici Caritasa, volonteri, te naše postulantice i kandidatice sa odgojiteljicom postulantica s. Danijelom Brekalo, koje su uzveličale slavlje sviranjem i pjesmom.

U svojoj homiliji, o. Biskup osvrnuo se na događaj koji se na današnji dan 1858. godine dogodio u francuskom gradu Lourdesu. Svojim riječima potaknuo nas je na pobožnost Djevici Mariji koja nam svima treba biti uzor i putokaz.

Na koncu susreta, biskup  Perić je zahvalio svima koji su sudjelovali na misnom slavlju, kao i svim onima koji njeguju bolesne i koji se na bilo koji način brinu o njima. S. Krunoslava Adžamić, pozvala je sve prisutne na zajedničko druženje i zakusku. Ujedno smo posjetile ostale bolesnike na odjelu koji nisu mogli sudjelovati na misnom slavlju.

Neka nas Majka Božja svojim primjerom potiče na čistoću, skromnost, spremnost na žrtvu te na molitvu i ljubav prema bolesnicima, siromasima i nevoljnicima.

Marija Boban, kandidatica