13.05.2017

Susret franjevačkih ministranata i Dani otvorenih vrata u Visokom

Ministrantski susret „FRAMIN“ održat će se u subotu 13. svibnja u franjevačkom samostanu u Visokom pod geslom „Ti si nada naša i veselje“.

Područno Vijeće FRAMA-e Bosne Srebrene izradilo je knjižicu u povodu XX. ministrantskog susreta „FRAMIN“ koji će se održati u subotu 13. svibnja 2017. godine u franjevačkom samostanu u Visokom pod geslom „Ti si nada naša i veselje“.

Sadržaj te knjižice podijeljen je u dva dijela: I. Život Isusa Krista i II. Ministrant i njegova služba, a napisan je većim dijelom u obliku pitanja i odgovora.

Ministranti će moći sudjelovati kao i do sada u različitim Igrama bez granica, ali će također imati priliku pokazati i svoje znanje o navedenim temama kroz Kviz znanja. Posebno će biti organiziran „Turnir u stolnom tenisu“ a u poslijepodnevnim satima će biti mogućnost za razgledavanje škole – Dani otvorenih vrata Klasične gimnazije. U sklopu ovog programa će biti organizirani i Dani otvorenih vrata Franjevačkog sjemeništa i Postulature.

Župnici mogu prijaviti mlade koji razmišljaju o duhovnom pozivu i žele iskusiti kako izgleda život u samostanu. Mladići koji se prijave mogu ostati u samostanu na noćenju i nakon programa „FRAMIN“-a u subotu 13. svibnja i u nedjelju 14. svibnja.

Marija Trogrlić,  područna predsjednica i  fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent FRAMA-e i OFS-a u svom pozivu pišu: „sve vas koji radite s ministrantima, pozivamo da na svojim tjednim susretima obradite sadržaj ove knjižice kako biste im pomogli u stjecanju znanja i pripremili svoje ekipe za naredni FRAMIN.“

Prijave za susret ministranata s brojem sudionika potrebno je poslati najkasnije do 6. svibnja 2017. na e-mail: frama.fsr.bs@gmail.com. Za dodatne informacije o susretu možete se obratiti fra Domagoju Šimiću.  

(kvrpp bih/www.bosnasrebrena.ba)