09.05.2017

Susret mladih u Fojnici u povodu Nedjelje Dobroga Pastira

Na susretu mladeži u Fojnici sudjelovalo je oko 90 mladih iz Jajca, Livna, Domaljevca, Brestovskog, Busovače, Bučića, Viteza, Nove Bile te Fojnice.

U organizaciji Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije ovogodišnji susret mladih u povodu Nedjelje Dobroga Pastira održan je u Fojnici, 6. svibnja 2017. Na susretu je sudjelovalo oko 90 mladih iz Jajca, Livna, Domaljevca, Brestovskog, Busovače, Bučića, Viteza, Nove Bile te Fojnice.


Mladi su većinom došli u pratnji Školskih sestara franjevki. Okupljeni u crkvi Duha Svetoga sudionici su razmišljali o pozivu upućenom Mateju cariniku, s kojim ih je pobliže upoznala s. Marija Mihaljević, ŠSF u svome izlaganju, te zatim potaknula da i u radu po grupama produbljuju tajnu poziva koju Gospodin upućuje jednom cariniku, a i svakome od nas.

Nakon rada u grupama slavljena je sv. Misa koju je predvodio fra Mario Katušić, fojnički vikar, a pjevanje je predvodila Franjevačka mladež iz Bučića. U popodnevnom dijelu programa sudionici su obišli fojnički muzej i tako obogatili svoju opću kulturu slušajući o eksponatima i raritetima izloženim u muzeju. Bilo je vremena i za druženje kroz igru koje je mlade zbližilo i učinilo opuštenijima i međusobno komunikativnijim.

Osvrtom na rad u grupama i susret općenito mladi su pokazali da su imali priliku razmišljati i nešto novo naučiti o Mateju cariniku, Isusovom odnosu prema ljudima, o sebi i svojim odnosima prema drugima, te o redovničkom životu kroz razgovore i susrete sa sestrama i prisutnim kandidaticama.

s. Anica Markelić