25.10.2017

Tomislavgrad: Akcija župnog zbora „Sv. Nikola Tavelic“ na Misijsku nedjelju

U plemenitoj akciji od prodaje kolača prikupljeno je 2.366 KM, a novac će biti poslan potrebitima koji žive u oskudici u misijskim područjima.

Misijska je nedjelja u Tomislavgradu bila „slatka“ u svakome smislu. Naime, djeca iz dječjeg župnog zbora „Sv. Nikola Tavelic“ zajedno su sa svojim majkama napravili kolače te ih dan ranije nakon probe pjevanja upakirali i spremili za prodaju.

Cijena jednog tanjura domaćih svježih kolača nije bila određena te je svatko davao koliko je mogao i želio. Djeca su nakon prijepodnevnih misa ispred crkve ozarenih lica nudila kolače, a župljani su se velikodušno odazvali. Prikupljeno je 2.366 KM, a novac će biti poslan u misije potrebitima i koji žive u oskudici.

„Ova je akcija još jednom pokazala kako smo osjetljivi za potrebe drugoga i sve nas je još jednom ujedinila u plemenitoj nakani. Hvala roditeljima naših pjevača koji su rado podržali ovu ideju i svakako hvala našim malim „slatkim“ misionarima koji uživaju u činjenju dobra“, piše s. Branka Perković.

Majka Terezija je rekla: „Ne čekajte vođe, učinite to sami; čovjek čovjeku“, ovom akcijom je potvrđeno, koliko se mnogo može i kako je malo potrebno da krug ljubavi nastane i da se širi. (S. Branka Perković)