04.12.2017

Međunarodni kongres animatora za duhovna zvanja u Rimu

Kongres je jedan od susreta kao priprema za Sinodu biskupa koja će se održati 2018. godine na temu: „Mladi, vjera i razlučivanje poziva.“

Članovi Povjerenstva za pastoral zvanja pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji (s. Ana Begić, s. Marija Zrno, s. Ida Malnar i o. Antonio-Mario Čirko) sudjeluju na međunarodnom kongresu u Rimu pod nazivom „Dođite i vidite. Pastoral zvanja i posvećeni život. Horizonti i nade.“ To je jedan od susreta kao priprema za Sinodu biskupa koja će se održati 2018. godine na temu: „Mladi, vjera i razlučivanje poziva.“ Osim članova povjerenstva iz Hrvatske skupu prisustvuje još oko desetak hrvatskih redovnica, a sveukupno je 800 sudionika.

Kongres se održava od 1. do 3. prosinca na Ateneo Pontificio Regina apostolorum, a osmišljen je kao slijed kroz tri koraka. Prvi korak je usmjerenje kroz iznošenje glavne teme, drugi korak je iznošenje različitih osobnih iskustava promotora za zvanja iz cijelog svijeta, a treći korak su prijedlozi da pomognu onima koji se bave pastoralom zvanja.

(www.redovnistvo.hr./o. Antonio-Mario Čirko)