16.07.2018

Oblačenje franjevačkih postulanata u Mostaru

Za vrijeme euharistijskoga slavlja, 14. srpnja, petorica postulanata obukli su habit i stupili u novicijat Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM.

U subotu, 14. srpnja 2018., u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, za vrijeme sv. Mise u 18 sati, petorica postulanata obukli su franjevački habit i stupili u novicijat Hercegovačke franjevačke provincije.

Njihova imena su: Robert Cvitanović iz župe sv. Petra i Pavla – Mostar,  Slaven Dodig iz župe sv. Jeronima – Zagreb, Antonio Petric iz župe Bezgrešnoga Začeća – Posušje, David Slišković iz župe Uznesenja BDM – Široki Brijeg i Josip Stanić iz župe sv. Mihovila Arkanđela, Tomislavgrad.

Misno slavlje i obred oblačenja predvodio je provincijal fra Miljenko Šteko, a suslavili su meštar postulanata fra Iko Skoko, meštar novaka fra Stanko Mabić, gvardijan fra Danko Perutina, mjesni župnik fra Bože Milić te još četrdesetak misnika.

Liturgijskim obredima ravnao je fra Antonio Šakota. Ljepoti Misnog slavlja pridonijelo je skladno pjevanje franejvačkih bogoslova. Nakon svete Mise, druženje je nastavljenjo u klaustru samostana. (www.franjevci.info)