10.09.2018

Mjesečna duhovna događanja u župi sv. Ignanacija na Grbavici

Župnik o. Krešimir Djaković poziva na zajedničku molitvu za kandidate za oltar: bl. Ivana Merza te slugu Božjih Petra Barbarića i misionara o. Ante Gabrića.

Od mjeseca rujna 2018. sarajevska župa sv. Ignacija Lojolskog na Grbavici započinje s mjesečnim duhovnim događanjima. Župnik o. Krešimir Djaković poziva svećenike, redovnike, redovnice i vjernike grada Sarajeva da zajednički mole za proglašenje svetim i blaženim kandidata za oltar: bl. Ivana Merza te slugu Božjih Petra Barbarića i misionara o. Ante Gabrića.

Svakog 10. dana u mjesecu u crkvi sv. Ignacija častit će se blaženi Ivan Merz, svakog 15. slugu Božjega Petra Barbarića, a svakog 20. slugu Božjega misionara o. Antu Gabrića.

Prije Svetih misa molit će se krunicu za što skorije proglašenje blaženim/svetim ovih kandidata za oltar, a za vrijeme Misa bit će i prigodna propovijed.

Svakog 24. u mjesecu častit će se Gospa od Puta. Prije Svete mise molit će se krunica na nakanu „da nas naša nebeska majka prati svojim zagovorom na svim našim životnim putovima“, a tijekom Sv. Mise bit će i prigodna propovijed.

Sveta misa je radnim danom u 18 sati, a nedjeljom u 9 i 10,30.

„Svi zainteresirani su dobro došli kako bi zajednički molili za proglašenje svetim i blaženim ovih naših kandidata za oltar“, stoji u pozivu o. Krešimira.