01.02.2019

Proslava Dana posvećenog života u sarajevskoj katedrali

Misno slavlje u sarajevskoj katedrali u petak 1. veljače u 18 sati predslavi fra Nikica Vujica, a na Svijećnicu u 10.30 kardinal Vinko Puljić.

Uoči blagdana Svijećnice – Prikazanja Gospodinova kada Crkva slavi i Dan posvećenog života, u petak 1. veljače bit će u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu i molitva prve Večernje Prikazanja Gospodinova s početkom u 17 sati koje animiraju franjevački bogoslovski zbor „Fra Nenad Dujić“ i đakoni.

Euharistijsko slavlje u 18 sati predslavit će fra Nikica Vujica, član Uprave Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

U subotu 2. veljače na sam dan proslave, euharistijsko slavlje u 10.30 predslavit će vrhbosanski nadbiskup i metropolit Vinko kardinal Puljić. Na početku misnog slavlja bit će blagoslov svijeća i procesija sa svijećama oko katedrale.

Za vrijeme euharistijskog slavlja u petak  i subotu pjevanje animira franjevački bogoslovski zbor „Fra Nenad Dujić“ pod ravnanjem fra Emanuela Josića uz sudjelovanje redovnica grada Sarajeva.

Nakon misnog slavlja na Svijećnicu kardinal Puljić poziva sve sudionike i sudionice proslave na domjenak u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu (Josipa Stadlera 5) u Sarajevu. (kvrpp bih)