11.05.2019

XXII. Ministrantski susret „FRAMIN“ u Visokom

Susret franjevačkih ministranata će se održati u subotu 11. svibnja 2019. u Visokom pod geslom „Sve što činiš, čini s ljubavlju“.

XXII. Ministrantski susret „FRAMIN“ će se održati u subotu 11. svibnja 2019. u Visokom pod geslom „Sve što činiš, čini s ljubavlju“ (sv. Terezija od Djeteta Isusa).

Ministranti će moći sudjelovati kao i do sada u različitim Igrama bez granica, ali će također imati priliku pokazati i svoje znanje o navedenim temama kroz Kviz znanja. Posebno će biti organiziran „Turnir u stolnom tenisu“, a u poslijepodnevnim satima će biti mogućnost za razgledavanje škole povodom „Dana otvorenih vrata Klasične gimnazije“. U sklopu ovog programa će biti organizirani i „Dani otvorenih vrata Franjevačkog sjemeništa i Postulature“.

Župnici mogu prijaviti mlade koji razmišljaju o duhovnom pozivu i žele iskusiti kako izgleda život u samostanu. Mladići koji se prijave mogu ostati u samostanu na noćenju nakon programa „Framina“ u subotu 11. i nedjelju 12. svibnja.

Prijave za susret ministranata s brojem sudionika potrebno je poslati najkasnije do 4. svibnja 2019. na službeni e-mail: frama.fsr.bs@gmail.com. Za dodatne informacije o susretu može se kontaktirati područnog duhovnog asistenta Frame, fra Domagoja Šimića.

Područno Vijeće Frame Bosne Srebrene za ovu je prigodu izradilo knjižicu, čiji je sadržaj podijeljen u dva dijela: I. Misijsko djelovanje Crkve i II. Ministrant i njegova služba. Prvi dio knjižice nije napisan u obliku pitanja i odgovora, nego u obliku teksta, kako je to bio slučaj i prethodne godine, a drugi dio knjižice ostao je napisan u obliku pitanja i odgovora.

Svi koji rade s ministrantima, pozivaju se da na svojim tjednim susretima obrade sadržaj ove knjižice kako bi im pomogli u stjecanju znanja i pripremili ekipe za predstojeći FRAMIN.

(www.bosnasrebrena.ba)