11.05.2019

Dan molitve za svećenička i redovnička zvanja u Sarajevu

Kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup uputit će sudionicima molitvenog bdijenja za svećenička i redovnička zvanja svoju prigodnu riječ.

Dan molitve za svećenička i redovnička zvanja proslavit će se uoči 4. vazmene nedjelje, u subotu 11. svibnja 2019. godine s početkom u 18 sati molitvenim bdijenjem (Služba riječi, svjedočanstva i euharistijsko klanjanje) u samostanskoj crkvi Bezgrešne Kraljice Karmela u Sarajevu (Stup, Mehe Porobića 83). 

Na početku susreta sudionike će pozdraviti provincijska glavarica Služavki Maloga Isusa Sarajevske provincije s. M. Maria-Ana Kustura.

U programu će sudjelovati redovnici i redovnice sarajevskih zajednica te bogoslovi iz sve tri bogoslovije (Franjevačke provincije Bosne Srebrene, Vrhbosanskog  bogoslovnog sjemeništa i "Redemptoris Mater").

Nagovor na temelju Poruke pape Franje, izreći će superior sarajevske rezidencije o. Mato Anić, SJ.

Klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu predvodit će provincijal fra Jozo Marinčić, a animirat će sestre Karmelićanke koje su domaćin molitvenoga susreta.

Na koncu molitvenog bdijenja kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup uputit će sudionicima susreta svoju prigodnu riječ.

Za vrijeme bdijenja i klanjanja svirat će provincijalna poglavarica sestara Milosrdnica s. M. Julijana Djaković.

(kvrpp bih)