16.10.2019

Svjedočanstvo zatočeništva misionara don Toma Uzhunalila

Don Tom svjedočit će o svom začetoništvu u srijedu 16. listopada u KŠC-u “Don Bosco” u Žepču u 19 sati, a u četvrtak 17. listopada susrest će se s učenicima Centra u 8.30.

Pred sam kraj misijske godine, imamo prigodu čuti mučno iskustvo jednog misionara, salezijanca iz Indije don Toma Uzhunalila.

Don Tom je služio kao misionar u Jemenu gdje su teroristi ISIL-a u ožujku 2016. pred njegovim očima ubili 4 sestre Misionarke ljubavi i još 12 osoba. Njega nisu ubili, nego su ga oteli i držali u zatočeništvu više od godinu i pol dana, točnije 557 dana. Kroz to vrijeme svaki je dan živio u neizvjesnosti moleći za one koji su ubijeni, ali i za svoje otmičare. Vjerovao je Don Boscu, da u svakom čovjeku ima mrvica dobra, pa i u njegovim otmičarima. Zahvaljivao dragom Bogu na svemu dok nije došao dan njegova oslobađanja. Prije zatočeništva bio je dijabetičar, na inzulinu. Od trenutka kad je otet više nije ni uzeo ni vidio inzulina, tek nekoliko mjeseci prije oslobađanja dobio je neke tablete za svoje zdravstveno stanje koje je bilo krajnje ugroženo. Međutim i to je prošlo bez nekih težih posljedica. Don Tom sada živi svoj posvećeni život bez trunke mržnje i zahvaljuje dragom Bogu što mu je darovao svoju blizinu kroz ovo veoma teško iskustvo“, piše u svom priopćenju ravnatelj KŠC-a Don Bosco“ don Milan Ivančević.

Don Tom svjedočit će o svom začetoništvu u srijedu 16. listopada u KŠC-u “Don Bosco” u Žepču u 19 sati, a u četvrtak 17. listopada susrest će se s učenicima Centra u 8.30.

Ravnatelj KŠC-a poziva sve ljude dobre volje na susret u srijedu, da čuju potresno svjedočanstvo Don Toma, svjedoka neizmjerne Božje ljubavi.

Nakon Žepča, don Tom izreći će svoje iskustvo i u župi sv. Jakova ap. u Međugorju.