17.03.2012

S. Renata Mrvelj, ŠSF proglašena počasnom klarisom

S. Renata desetljećima na razne načine neumorno, sa žarom promiče, ljubi i žrtvuje se za promicanje franjevaštva i klaro-franjevačke duhovnosti.

Zatvarajući radni dio Dana sv. Klare koji su o 800. obljetnici poziva sv. Klare i utemeljenja Drugoga franjevačkog reda održani u samostanskoj crkvi sestara klarisa u Mikulićima, u Zagrebu, u subotu 17. ožujka sestre su izrazile zahvalu svima koji su se na bilo koji način ugradili u proslavu. Posebnu riječ zahvale uputile su s. Renati Mrvelj, članici Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina koju su u ovoj prigodi proglasile počasnom klarisom.
Organizatorica Dana sv. Klare, s. M. Tarzicija Čičmak istaknula je kako s. Renata desetljećima na razne načine neumorno, sa žarom promiče, ljubi i žrtvuje se za promicanje franjevaštva i klaro-franjevačke duhovnosti.
Mogle bismo mnogo toga nabrajati, no dovoljno je reći da s. Renata ima viziju, intuiciju i nadahnuće koje je uvijek bilo na obogaćenje nama i cijeloj Franjevačkoj obitelji u nas. Stoga smo odlučile u ovoj jubilarnoj godini, u središnjoj jubilejskoj proslavi iskazati svoju zahvalnost i odati priznanje s. Renati dodjelom počasnog naslova klarise, koji ima čisto duhovnu vrijednost, dakle ne pravnu. To znači da u s. Renati prepoznajemo duh sv. Klare koji nije vezan uz strukture niti pridržan samo za nas klarise. Smatramo je sebi domaćom, jednom od nas, uvijek dragim gostom, pojašnjava s. Tarzicija taj čin.
Kao znak te duhovne povezanosti klarise su s. Renati darovale ikonu sv. Klare, originalni rad, koji je s. Tarzicija imala čast osobno primiti iz ruku Generalnoga ministra Reda Manje braće fra Josea Rodrigueza Carballa, kao sudionica II. međunarodnog kongresa predsjednica federacije OSC koji je sredinom veljače održan u Asizu.  (IKA)