01.02.2020

Proslava Dana posvećenog života u Sarajevu

Misno slavlje u subotu 1. veljače u 18 sati predslavi o. Mato Anić, superior zajednice, a na Svijećnicu u 10.30 kardinal Vinko Puljić.

Uoči blagdana Svijećnice – Prikazanja Gospodinova kada Crkva slavi i Dan posvećenog života, u subotu 1. veljače bit će u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu i molitva Prve večernje Prikazanja Gospodinova s početkom u 17 sati koje će animirati franjevački bogoslovski zbor „Fra Nenad Dujić“ i đakoni.

Euharistijsko slavlje u 18 sati predslavit će o. Mato Anić, ravnatelj i glavni urednik Radio Marije BiH i superior zajednice Družbe Isusove u Sarajevu.

U nedjelju 2. veljače na sam dan proslave, euharistijsko slavlje u 10.30 predslavit će vrhbosanski nadbiskup i metropolit Vinko kardinal Puljić. Na početku misnog slavlja bit će blagoslov svijeća i procesija sa svijećama oko katedrale.

Za vrijeme euharistijskog slavlja u subotu i nedjelju pjevanje animira franjevački bogoslovski zbor „Fra Nenad Dujić“ pod ravnanjem fra Emanuela Josića.

Nakon misnog slavlja na Svijećnicu bit će objed za sve sudionike i sudionice proslave u Svećeničkom domu, ulica Josipa Stadlera 13 u Sarajevu. (kvrpp bih)