14.02.2020

Duhovna obnova u dječjem vrtiću „Sveti Franjo“ u Kiseljaku

Voditelji duhovne obnove bili su svećenici iz Visokoga, fra Josip Ikić i fra Marinko Štrbac, a sudjelovalo je oko 120 osoba.

Na blagdan Gospe Lurdske, 11. veljače 2020., održana je u dječjem vrtiću „Sveti Franjo“ u Kiseljaku duhovno-molitvena večer za roditelje, djelatnike Vrtića i članove zajednice Živa krunica. Voditelji duhovne obnove bili su svećenici iz Visokoga, fra Josip Ikić i fra Marinko Štrbac, a sudjelovalo je oko 120 osoba.

Program je započeo u 17 sati prilikom za svetu ispovijed. Svetu misu predslavio je fra Josip, dok je zbor župe sv. Ilije iz Kiseljaka pridonio svečnosti misnoga slavlja. U propovijedi je fra Josip naglasio vrijednost majčinstva po uzoru na Blaženu Djevicu Mariju. Gospa se ukazala u Lurdu s krunicom u ruci da bi nas pozvala na jednostavnu i moćnu molitvu krunice. Pohvalio je što je započeta molitva žive krunice i u Vrtiću, a trenutno ima 190 članova. Predslavitelj je, između ostaloga, rekao da na početku i na kraju našega života stoje naše majke, naša nebeska i naša zemaljska majka, ističući tako važnost njihove prisutnosti i uloge u našim životima.

Nakon slavlja sv. mise upriličeno je klanjanje pred Presvetim, a potom molitva i pojedinačni blagoslov. Fra Marinko je sve vrijeme ispovijedao.

Bilo je to istinsko duhovno osvježenje za sve nazočne.

(Tanja Vrljičak)