24.07.2020

Šezdeseta obljetnica redovničkoga života s. Helene Karalić i s. Borislave Šokčević

Sveto misno slavlje u župnoj crkv u Gornjoj Tramošnici predslavio je fra Marko Lovrić, župnik, u koncelebraciji fra Jose Oršolića.

U četvrtak, 23. srpnja 2020., u samostanu Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Gornjoj Tramošnici obilježena je 60. obljetnica redovničkog života s. Helene Karalić i s. Borislave Šokčević, članica Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina. Sveto misno slavlje u 11 sati u župnoj crkvi Gospe od Anđela predslavio je fra Marko Lovrić, župnik, u koncelebraciji fra Jose Oršolića, župnika Župe sv. Ivana Kristitelja u Donjoj Tramošnici. Misnom slavlju, uz sestre zajednice, sudjelovala je i s. Kata Karadža, provincijska predstojnica.

U svojoj propovijedi fra Marko je istaknuo kako se u jednom danu može učiniti mnogo dobra, a koliko je tek dobrih djela u životima s. Helene i s. Borislave koje služe Gospodinu punih 60 godina. Čestitao im je na ustrajnosti i vjernosti Bogu kroz sve ove godine te im zahvalio za sve dobro sjeme koje su posijale na Božjoj njivi.

Nakon popričesne molitve sestrama slavljenicama obratila se provincijska predstojnica s. Kata. U svom pozdravu naglasila je da su sestre tijekom apostolskog poslanja prošle kroz životne poteškoće, ali i radosti života. Zahvalila je sestrama za sve dobroga što su učinile za svoju Provinciju te pozvala, kako slavljenice tako i sve nazočne, da i dalje sve povjere Presvetom Srcu Isusovu, kako je to činila i utemeljiteljica s. Margarita Pucher, napisavši u jednom pismu: „Sve povjeriti Presvetom Srcu Isusovu i u čvrstoj vjeri da će biti samo ono što je od vječnosti odredilo Presveto Srce.“

Pjesmom „Tebe Boga hvalimo“ izrečena je Bogu zahvala za poziv i dugogodišnji plodni redovnički život sestara slavljenica.

Slavlje i druženje nastavljeno je u sestarskoj blagovaonici. (SSF)