15.02.2021

Proslava 90. rođendana s. Bernardice Sučić u Kloštru Ivaniću

Tijekom svoga života s. Bernardica, je utkala više od šesdeset godina živeći svoje poslanje i djelovanje kao redovnica - Školska sestra franjevka.

Sestra Bernardica Sučić, članica Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina, proslavila je 10. veljače 2021., kalendarski na spomendan blaženog Alojzija Stepinca – biskupa i mučenika, 90. rođendan u samostanu sv. Franje Asiškoga u Kloštru Ivaniću. U zahvalnosti dragom Bogu za dar života kao i redovničkog poziva s. Bernardice ovaj radosni događaj zajednica sestara je proslavila u zajedništvu molitve, pjesme, smijeha, druženja uz objed,… .

Netko je jednom prigodom rekao: Devedeseti! Znate li koliko je to? Nisu to samo ljudi u staračkim domovima, nije to samo nemoć da se živi punim plućima, nije to samo suton cijelog života, to je bogatstvo koje se ne može mjeriti riječima. Da, devedeset godina s. Bernardice, njezin život u koji je utkano više od šesdeset godina redovničkog poslanja i djelovanja, zasigurno se ne može izreći samo riječima.

Na s. Bernardici je bilo vidno da joj je slavlje i zajedništvo ovoga dana bilo posebno i svečano. Nikada nije mislila da će doživjeti ove godine. Zahvalna je sestrama za tolike godine zajedničkog života u kojoj je posebno doživjela ljepotu sestrinstva i sestarske ljubavi, istaknula je slavljenica u svojoj zahvali. Zahvalna za dar života uputila je posebno svoje zahvale dragom Bogu, te također i Majci Božjoj čiju zaštitu, kako kaže, osjeća cijeli život.

(ŠSF)