23.11.2021

Održan susret za studenate i mlade u Sarajevu

Svetu Misu u samostanskoj kapelici predslavio je vlč. Štefan Marković, župni vikar u Žepču u zajedništvu s još trojicom svećenika.

Susret studenata i mladih, sedmi po redu održan je u ponedjeljak 22. studenoga 2021. godine u samostanu „Egipat“ (Bjelave 54) u Sarajevu u organizaciji Povjerenstva za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH.

Na početku susreta slavljena je u večernim satima sv. Misa koju je u samostanskoj kapelici predslavio vlč. Štefan Marković, župni vikar u Žepču u zajedništvu s fra Davorom Petrovićem, voditeljem Povjerenstva, vlč. Ivanom Matijevićem, pastoralnim suradnikom u Nadbiskupijskom centru za pastoral mldih „Ivan Pavao II“ i vlč. Sandrom Jurišićem, voditeljem Internata KŠC-a „Sv. Josip“.

Prije sv. Mise bila je mogućnost za sakrament ispovjedi. Predslavitelj Mise je također izrekao homiliju temeljeći je na liturgijskim čitanjima toga dana.

Nakon misnog slavlja sudionike susreta pozdravila je provincijska glavarica s. Ana Marija Kesten zaželjevši im dobrodošlicu i obogaćujuće druženje.

Zatim su svoje svjedočanstvo vjere i put osobnog obraćenja izrekli: student Mihael Baškarad i vlč. Štefan.

U drugom dijelu susreta koji je održan u sestarskoj dvorani, slijedilo je međusobno upoznavanje i radosno druženje uz piće i grickalice. Sestra Jelena Jovanović, članica Povjerenstva organizirala je igre i biblijski kviz. (KVRPP BiH, PPZ)

Foto: s. Ljilja M. / s. Jadranka O.