22.10.2012

Obilježen Tjedan djeteta u Maloj školi u Varešu

Kreativnim radionicama, željelo se dati djeci priliku da kroz igru, zabavu i kreativnost pokažu svoju pozitivnu energiju, jednostavnost i dosjetljivost.

Dana 3. listopada se diljem svijeta obilježava Međunarodni dan djece.  I ove je godine povodom tog dana u Maloj školi u Varešu koju vode Školske sestre franjevke Bosansko-hrvatske provincije cijeli tjedan bio posvećen djeci i obilježen prigodnim aktivnostima.

Kreativnim radionicama za djecu vrtićke dobi i nižih razreda osnovne škole te zabavnom večeri za svu djecu osnovne škole, željelo se staviti naglasak na potrebe djece i dati im priliku da kroz igru, zabavu i kreativnost pokažu svu pozitivnu energiju koju nose u sebi.

Ovo je samo jedan od načina da se još jednom pozornost šire društvene javnosti, prije svega odraslih i onih koji donose odluke u korist djece, usmjeri na ostvarivanje prava i potreba najmlađih.  Djeca su svojojm otvorenošću i neumornom razigranošću pokazala da znaju biti zahvalna za ono što im se s ljubavlju ponudi i da znaju uživati u malim i jednostavnim, ali za njih bitnim stvarima. 

Na koncu  djeca ne ostaju dužna, ona svojom neopterećenošću i iskrenom radošću daruju  odraslima puno više od onoga što mi ponudimo njima.

http: //www.malaskola.org