24.10.2012

Dječji misijski sajam u Radoču - Vjeru valja potvrditi srcem i djelima

Djeca su napravila i prigodne plakate kako bi ukazali drugima tko su misionari, gdje djeluju naši hrvatski misionari i koja je svrha misionarskog djelovanja Crkve.

Djeca, članovi vjeronaučne sekcije u Osnovnoj školi Bartola Kašića i djeca iz dječjega crkvenoga zbora u Rodoču pokraj Mostara organizirala su Misijski sajam prodaje kolača za potrebe misija i misionara. Sajam je upriličen nakon Euharistijskog slavlja na Misijsku nedjelju, 21. listopada 2012. godine.

Okupljeni su vjernici i ovoga puta pokazali kako imaju veliko srce i otvorene ruke za braću u potrebi te su svojim prilozima pomogli prikupiti 703 KM. Ideju za ovu akciju dala je vjeroučiteljica s. Branka Perković, a djeca prijedlog oduševljeno prihvatila natječući se međusobno tko će više pomoći i dobra učiniti. Bili su pravi mali misionari. Najviše posla u pripremi dobrotvornih slastica odradile su njihove vrijedne majke, sretne zbog stavova koje njihova djeca ovakvim gestama usvajaju kao svoje životno uvjerenje i način postupanja. U svakom je kolačiću umiješena njihova plemenitost praćena molitvom da im djeca u ovoj Godini vjere nauče kako svoju vjeru valja potvrditi srcem i djelima.

Osim toga, u školi su sa s. Brankom napravili prigodne plakate kako bi ukazali drugima tko su misionari, gdje djeluju naši hrvatski misionari, koja je svrha misionarskog djelovanja Crkve te možemo li biti misionarima u sredini u kojoj živimo.

Pokazalo se da možemo i te kako.

http: //mostar.ssfcr.org