17.09.2011

Zahvalno hodočašće Kuprešaka "Gospi od Utočišta" - Aljmaš

U subotu, 17. rujna, u organizaciji upravitelja svetišta Aljmaš - Gospa od Utočišta don Ante Markovića i župnika župe Sv. Barbare - Rebro don Zdenka Perije, održati će se jednodnevno zahvalno hodočašće Kuprešaka "Gospi od Utočišta" - Aljmaš

U subotu, 17. rujna, u organizaciji upravitelja svetišta Aljmaš - Gospa od Utočišta don Ante Markovića i župnika župe Sv. Barbare - Rebro don Zdenka Perije, održati će se jednodnevno zahvalno hodočašće Kuprešaka "Gospi od Utočišta" - Aljmaš sa prigodnim programom:

09:30 - Križni put, pokornička priprava i ispovjed, predvoditelj don Vladimir Poljičak
11:00 - Sv. Misa
12:30 - Susret i druženje hodočasnika
13:30 - 15:30 - Ručak
16:00 - Hodočasnički oproštaj ispred Gospine kapelice na "Lipi"
17:00 - Povratak kući

Organizator:
- Upravitelj svetišta Aljmaš - Gospa od Utočišta, don Ante Markić
- Župnik župe Sv. Barbare - Rebro, don Zdenko Perija
Kontakt: don Zdenko Perija (mob. 098 203 792, tel/fax 01 2388 126)

"Poštovani kuprešaci i dragi prijatelji Kupresa! Naše hodočašće u Aljmaš je jedna velika zahvala, veliko hvala dragom Bogu po zagovoru BI. Dj. Marije - Gospe od Utočišta, za svu našu prošlost, sadašnjost i sve što ćemo položiti u Gospine ruke za našu budućnost.

Cilj nam je okupiti što veći broj iseljenih kuprešaka i onih koji žive na Kupreškoj visoravni, u tome malom Slavonskom mjestu, u kraju u koji iseliše mnogi iz Kupresa tijekom prošlog stoljeća.
Koliko su kuprešaci vezani uz taj kraj, možda najbolje govori vrijedna slika darovana od našeg kuprešaka Stipe Galica koji živi u Americi sa sljedećom posvetom: "Ovu sliku darujem u zahvalu mojim dragim roditeljima koji su mi podarili vjeru, na koju se oslanjam cijeli život, a u ovom svetištu našli su svoju utjehu i svoje utočište".

Stoga dragi hodočasnici, odazovite se i Vi na ovo zahvalno hodočašće, da osnažimo svoju vjeru za svoj životni put, kod "Gospe od Utočišta".", navodi se u priopćenju organizatora. (kta)