16.10.2013

S. Ines Vujica, ŠSF, stekla zvanje realitetnog terapeuta

S. Ines Vujica je uspješno položila završni ispit nakon četverogodišnje edukacije iz Realitetne terapije i Teorije izbora pri Institutu u Sarajevu.

U četvrtak, 10. listopada, pri Institutu za Realitetnu terapiju u Sarajevu, nakon četverogodišnje edukacije iz Realitetne terapije i Teorije izbora te uspješno položenog završnog ispita, s. Ines Vujica, članica Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije stekla je zvanje realitetnog terapeuta.

Realitetna terapija je metoda savjetovanja kojom se pomaže ljudima uspostaviti kvalitetnije odnose, te otkriti djelotvornije načine upravljanja vlastitim životom kao i rješavanja poteškoća. Temeljna je zamisao Realitetne terapije da, bez obzira na to što nam se u životu ranije dogodilo, ili što smo činili u prošlosti, u sadašnjosti odaberemo ponašanja kojima ćemo unapređivati kvalitetu življenja.

Teorija izbora je teorijska osnova realitetne terapije koja izvire iz kliničke prakse dr. Williama Glassera, te biološke teorije po imenu Perceptualna kontrolna teorija koja tumači ponašanje živih bića.

 http: //www.ssf.hr