12.11.2013

Salomonski otoci i misionarka s. M. Augustina Nikolić

S. M. Augustina je u svom predstavljanju približila svoje Salomonce, njihov život i njihove potrebe, ljepotu krajolika i nedostatke materijalnih sredstava.

U večernjim satima 11. studenoga u crkvi sv. Vinka Paulskoga u Sarajevu bila je organizirana večernja molitva s misionarkom s. M. Augustinom Martom Nikolić a nakon toga prezentacija o njenom misionarskom radu na dalekim Salomonskim otocima. Večernjoj molitvi su osim sestara milosrdnica, nazočili: don Ivan Štironja, nacinalnih ravnatelj PMD u BiH, preč. Pavo Šekerija dijecezanski ravnatelj PMD-a Vrhbosanske nadbiskupije, mons. Ivo Tomašević, tajnik Biskupske konferencije BiH, vlč. Miro Augustinčić , vlč. Ivan Karača, setre drugih redova te vjernice laici.

Nakon večernje molitve iz Božanskog časoslova uslijedio je kratki pozdrav s. M. Terezije Karača, provincijlane glavarice Provincije Majke Divne. Ona je izrazila radost što može pozdraviti sve nazočne i pohvalila njihovu vjeru i ljubav prema misijama. Napomenula je da sve počinje malim koracima i navela da i te večeri učinimo nešto lijepo za Isusa. Također je zahvalila s. M. Augustini koja je došla iz daleka a ukazala je na spremnost sestara da pomognu u svojim mogućnostima.

Zatim je s. M. Augustina započela svoju prezentaciju u kojoj je na lijep način svima približila svoje Salomonce, njihov život i njihove potrebe, ljepotu krajolika i nedostatke materijalnih sredstava. Svojom ljubavlji i zauzetošću za te ljude, taknula je i srca svih koji su bili tu večer u crkvi sv. Vinka. Potaknula je sve da na vrlo jedostavan način mogu biti svi uključeni u rad misija svojom molitvom i dobrovljenim prilozima, pomaganjem kod školovanja djece pa i volontiranjem na Salomonima.

Na kraju svoga izlaganja, s. M. Augustina je odgovarala na pitanja među kojima su se našla i o cijeni školovanja djece koje iznosi oko 100 kuna za jednog predškolca, jedna godina školovanja osnovca je oko 50 eura a upisnina za srednjoškolca je oko 100 eura, također važno pitanje je bilo o akciji koja je bila u tijeku "Da te bolje vidim", pa je sestra rekla da ta akcija još uvijek traje i da još prikupljaju sunčane i dioptrijske naočale koje će poslati na otoke napominjući da većina salonomaca ima problema sa "suhim okom" i da bi se to moglo spriječiti da nose sunčane naočale.

Od srca zahvaljujemo s. M. Augustini Matri Nikolić koja je našla vremena i došla nam u posjetu u Sarajevo.

http://milosrdnice-bih.com