19.10.2014

Prijatelji Maloga Isusa održali Biblijsku radionicu za osmoškolce

Nizom radionica s biblijskim temama, Prijatelji Maloga Isusa iz Gromiljaka i sestre Služavke Malog Isusa žele približiti najmlađim župljanima Riječ Božju.

U prostorijama "Kuće Navještenja" sestara Služavki Malog Isusa na Gromiljaku održana je u subotu 18. listopada, Biblijska radionica za djecu trećeg, četvrtog i petog razreda osnovne škole u organizaciji gromiljačkih animatora Prijatelja Maloga Isusa.

Nizom radionica s biblijskim temama, Prijatelji Maloga Isusa žele približiti najmlađim župljanima Riječ Božju. Tema prve ovogodišnje radionice bila je "Josip Egipatski".

Druženje je započelo zajedničkom pjesmom, nakon koje su slijedile igre, kojima su se djeca jako obradovala. Zatim je slijedila prezentacija u slici i riječi, a potom se razvio razgovor o Josipu Egipatskom  i njegovoj braći, te o odnosima sa braćom i sestrama. Djeca su zatim dobila radne listove, crteže iz Josipovog života koje su trebali obojati i svatko je predstavio jedan dio iz njegovog života.

Drugi dio radionice bio je posvećen misijama, zbog Misijske nedjelje. Uz pomoć prezentacije "Djeca radnici", sudionicima Biblijske radionice približen je život djece u misijskim zemljama, a zatim je slijedilo  pravljenje misijskog plakata, tijekom kojega se razgovaralo o misijama. Susret je završilo gledanjem videa zapisa o djeci koja žive u misijskim područjima te pjesmom "Kad si sretan".

Sudionici radionice zahvalili su animatorima Prijatelja Maloga Isusa i sestrama Služavkama Maloga Isusa za ugodno druženje, te izrazili želju da i oni jednoga dana budu animatori te da navješćuju drugima Božju riječ.  (kvrppbih)