09.01.2015

Sestra Berislava Baltić, Klanjateljica Krvi Kristove proslavila 90. rođendan

S. Berislava proslavila je 90. rođendan u krugu sestara zajednice “Novi Nazaret” u Banjoj Luci, a proslavi se pridružio i banjolučki biskup Franjo Komarica.

U četvrtak, 8. siječnja 2015. u samostanu  "Novi Nazaret" u Banjoj Luci sestra Berislava Baltić, članica Klanjateljica Krvi Kristove proslavila je svoj 90. rođendan. Proslavu su pripremile sestre zajednice na čelu s poglavaricom s. Bernardom Krištić.

Rođendanskoj proslavi se pridružio i banjolučki biskup mons. Franjo Komarica. Dolazak biskupa je razveselilo cijelu zajednicu, a posebno slavljenicu s. Bertu, kako je - od milja - nazivaju njezine susestre.

Biskup Komarica je predmolio blagoslovne molitve za objed, te svojim prigodno upućenim čestitarskim riječima, a na poseban način pjesmom obogatio tu radosnu i nesvakidašnju proslave.

Osim sestara zajednice, proslavi su se također pridružilo nekoliko osoba iz Biskupskog Ordinarijata u Banjoj Luci.

Slavljenica je zahvalila svima na dolasku i na srdačnim čestitkama u prigodi njezinog rođendana te je - između ostalog - ispričala sudionicima proslave jednu anegdotu iz svoga djetinjstva, a koja se odnosi na njezino redovničko zvanje.

„Kad sam bila prvi razred osnovne škole u Zenici, tadašnja učiteljica – koja je sada već vjerojatno umrla - a bila je časna sestra, me upitala: Hoću li biti časna sestra kada odrastem? Odgovorila sam da hoću, jer su me starija djeca naučila da se časnoj sestri se ne smije reći neću! Kada sam došla doma, rekla sam mami: Učiteljica me pitala: Hoću li biti časna sestra kad odrastem? a ja sam rekla da hoću, a neću!“ ispričala je Slavljenica, što je nasmijalo sve prisutne!

S. Berislava Baltić je rođena 8. siječnja. 1925. godine u Podbrežju kod Zenice. Kao redovnica djeluje već pune 72 godine. Područje njezina redovničkog djelovanje, kroz pretekle 72 godine redovništva bila je današnja BiH odnosno Banjolučka biskupija. Djelovala je kroz različite službe - koje je vrlo savjesno i marljivo obavljala – kako u redovničkim zajednicama tako i na području pojedinih župa Banjolučke biskupije. (kvrppbih/kta)