09.07.2015

Kamp za djevojke u samostanu ŠSF u Bijelom Polju

Kampiranje su vodile i organizirale s. Leopoldina Kovačević i s. Danijela Brekalo pod geslom „Hvaljen budi, moj Gospodine“, a sudjelovalo je 20 djevojaka.

Školske sestre franjevke Provincije Svete obitelji po prvi put su u svome samostanu u Bijelom Polju organizirale kampiranje koje je započelo 30. lipnja u popodnevnim satima, a završilo 3. srpnja. Kampiranje su vodile i organizirale s. Leopoldina Kovačević i s. Danijela Brekalo pod geslom „Hvaljen budi, moj Gospodine“. Na kampiranju je sudjelovalo 20 djevojaka, a program se sastojao od molitvenog, radnog i rekreativnog dijela. Donosimo iskustvo sudionica kampiranja Magdalene, Andree i Cvjete.

Nakon što smo se smjestile, slijedilo je upoznavanje kroz meditaciju ljepota prirode. Svaka je od nas odabrala nešto što je oduševljava iz prirode te tako predstavila sebe. Te prve večeri imale smo rekreaciju koju su animirale postulantice. Igrom smo završile dan te se uputile u dvoranu koja je bila naša zajednička spavaonica.

Sljedećeg dana, nakon mise i doručka, podijelile smo se u radionice u kojima smo puno toga naučile. Dio djevojaka bio je u ekološkoj radionici koja se pobrinula za čistoću oko samostana. Druga skupina djevojaka sudjelovala je u kreativnoj radionici gdje su učile izrađivati krunice i narukvice. Liturgijska radionica pripremala je okrepu za dušu, a ekipa iz kuhinjske radionice okrepu za tijelo. Iza podnevne molitve i ručka slijedio je odmor. U 16 sati nastavile smo s predavanjima koje su vodile s. Danijela i s. Leopoldina. Te večeri pogledale smo film „Bog nije mrtav“.

Drugi dan, pored već spomenutih radionica, dočekalo nas je branje i slaganje lavande. Kao i prethodnog dana u popodnevnim satima imale smo predavanje nakon kojega smo se pješice uputile na misu u župnu crkvu Presvetog Srca Isusova u Potocima. Dan smo završile svetim u kapelic, satom klanjanja Presvetom oltarskom sakramentu te filmom „Fatima“.

Dočekale smo i zadnje jutro kampiranja. Spremile smo svoje stvari, te se ponovno rasporedile u radionice. Podnevna molitva i ručak značili su službeni kraj kampiranja. Nakon pozdrava i kratke razmjene iskustava, uputile smo se kućama. Sestre su bile jako ljubazne i srdačne te im ovim putom zahvaljujemo.  (kvrppbih/www.mostar.ssfcr.org)