23.12.2016

Božićna čestitka prov. predstojnice i potpredsjednice KVRPP s. Kate Karadža

„Neka se i ovoga Božića dogodi susret s Novorođenim, a naša srca neka budu ispunjena udivljenjem zbog rođenja Kralja“, piše u svojoj čestitki s. Kata.

Božićnu čestitku potpredsjednice Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH i provincijske predstojnice ŠSF Bosansko-hrvatske provincije s. Kate Karadža prenosimo u cijelosti.

 

BOŽIĆNA ČESTITKA 2016

Draga braćo i sestre!

Svetkovina Kristova rođenja uvijek iznova nas poziva na susret Boga i čovjeka, susret stvorenja sa svojim Stvoriteljem i Otkupiteljem. Stoga svatko od nas ima prigodu otvoriti vrata svoga srca i dopustiti da ga Božja ljubav obasja, dopustiti da se doista dogodi milosni susret Boga i čovjeka.

Kao vjernici kroz vrijeme došašća budno smo iščekivali Isusov dolazak, činili smo djela milosrđa i nastojali biti bolji. Molitva i mise zornice bili su nam intenzivnija priprema da osjetimo Božju blizinu i Njegovu ljubav prema svakom čovjeku. Ta ista ljubav, darovanu po utjelovljenju Isusa Krista, potiče nas da i mi širimo u ovom svijetu ljubav i radost toliko potrebne svakome od nas. Kroz vrijeme priprave čeznuli smo za Bogom i tražili ga, pripremali svoje srce za njegov dolazak. Bog dopušta da ga se traži i da ga se nađe. Uvijek je blizu. Ususret dolazi onomu tko mu se uputi. Jesmo li na putu susreta s Bogom?

Sveti Franjo je rođenje djeteta Isusa slavio neizrecivom radošću. Nazivao je Božić svetkovinom nad svetkovinama, jer se Bog, postavši malenim djetetom, priljubio uz ljudske grudi… Htio je da bogataši toga dana doista nahrane siromahe i gladne, a volovima i magarcima da se dade više nego obično krme i sijena (usp. 2Čel 198-200). Sveti Franjo nas potiče da Dijete Isusa ponovo probudimo u srcima gdje je zaspalo.

Neka se i ovoga Božića dogodi susret s Novorođenim, a naša srca neka budu ispunjena udivljenjem zbog rođenja Kralja. Radost zbog Svjetla koje je obasjalo svijet neka ispunjava čitav svemir. Stoga, pohitimo u crkve k jaslicama, pohitimo k Betlehemu, i poklonimo se Kralju odanim i zahvalnim srcem. Priđimo svome Bogu a onda i jedni drugima.

Svim ljudima dobre volje uime Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina želim čestit Božić i blagoslovljenu novu 2017. godinu!

                                                                                                                          S. Kata Karadža

provincijska predstojnica