31.10.2017

Promocija duhovnih zvanja u župi Sv. Jurja mučenika u Vitezu

Svetu misu predslavio je fra Danijel Rajić, duhovnik u sjemeništu u zajedništvu fra Josipa Ikića, prefekta i fra Nikice Tomasa, župnog vikara.

 U nedjelju 29. listopada 2017. bila je organizirana promocija duhovnih zvanja u župi Sv. Jurja mučenika u Vitezu. Sveto misno slavlje u 18 sati predslavio je fra Danijel Rajić, duhovnik u sjemeništu i provincijski promotor duhovnih zvanja u zajedništvu fra Josipa Ikića, prvog prefekta i fra Nikice Tomasa, župnog vikara. Postulanti i sjemeništarci iz Visokog su asistirali na svečanoj misi a bend mladih „El Shaddai“ iz samostana svetog Ante sa Bistrika je animirao pjevanje i sviranje u prisutnosti velikog broja vjernika.

Fra Danijel je u propovijedi govorio o tome kako prepoznati Isusov poziv i odazvati se, te ga živjeti u ljubavi, radosti i poniznosti. Istaknuo je važnost svetih svećenika i časnih sestara koji će predano i požrtvovano svjedočiti za Krista sve do mučeništva koje je vrhunac ljubavi prema Bogu i bližnjemu. Isto tako, ukazao je na zamke Zloga za mlade koje ih odvlače od duhovnog poziva. Na koncu svete mise ukratko je objasnio kako mladi mogu pristupiti u Franjevačko sjemenište i postulaturu u Visokom, te da ih nakon toga očekuje godina novicijata i šest godina filozofsko-teološkog studija.

Postulanti Darijo Laštro iz Busovače i Spomenko Hričak iz Banja Luke su nadahnuto i vrlo zanimljivo posvjedočili o svom duhovnom pozivu. Pozvali su mlade da se u današnjem izazovnom vremenu ne boje odazvati Božjem pozivu kojeg osjete u srcu i preporučili se u molitve dragim vjernicima. Nakon toga, bend Frame Vitez je otpjevao pjesmu „Vitez u duši“ za koju su dobili nagradu za najbolji tekst na ovogodišnjem Framafestu. Župnik fra Velimir Bavrka je izrazio radost zbog organiziranog susreta s nadom da će među odazvanima na duhovni poziv biti i mladih iz župe.  

(www.svetiantosarajevo.com)