22.11.2021

Proslava svetkovine Krista Kralja i naslovnika Družbe

Svetu misu je predslavio je vlč. Oliver Jurišić, katedralni župnik u Sarajevu, u koncelebraciji s mons. Amauryom Medina Blanco, savjetnikom Apostolske nuncijature u BiH.

Svetkovina Krista Kralja, naslovnika Družbe Školskih sestara franjevki, svečano je proslavljena u provincijskom sjedištu, Bjelave 85. U subotu 20. studenoga, u predvečerje svetkovine, svetu misu je predslavio je vlč. Oliver Jurišić, katedralni župnik u Sarajevu, u koncelebraciji  s mons. Amauryom Medina Blanco, savjetnikom Apostolske nuncijature u BiH.  Uz  sestre ove zajednice i sve članice Provincijske uprave, slavlju  su  se pridružile i sestre Služavke Malog Isusa,  s. Ana Marija Kesten, provincijska predstojnica i s. Kata Zadro, provincijska zamjenica,  kao i  sestre iz drugih slavljeničkih zajednica u Sarajevu.

Govoreći o evanđelju  svetkovine vlč. Oliver je istaknuo kako  Isus istinu izjednačava s kraljevstvom Božjim. Istina jest kraljevstvo Božje. Isus jest istina. Istina je temelj i srž našeg života, ona daje smisao našem pozivu, našem poslanju. Ako se dogodi da čovjek doživi krizu istine, tada kriza zahvaća sva područja njegova života. Vlč. Olvier je kazao kako je važno da svatko od nas u razgovoru s Isusom prepozna i prizna je li Isus još uvijek njegova istina.

Po završetku sv. mise slavlje je nastavljeno u samostanskoj blagovaonici. Sestra Željka Dramac, provincijska predstojnica je uime zajednice svima čestitala ovu veliku svetkovine Crkve i naslovnika naše Družbe. (ŠSF)