07.04.2013

Misno slavlje u povodu 123. obljetnice smrti sestre Luke

Sveta misa slavit će se na groblju Betanija u Sarajevu u nedjelju 7. travnja s početkom u 16 sati, a slavlje će predslaviti mons. dr. Pavo Jurišić.

Povodom obilježavanja 123. godišnjice smrti sestre Luke Liengitz  iz Družbe Kćeri Božje ljubavi, slavit će se Sveta misa na groblju Betanija u Sarajevu u nedjelju 7. travnja s početkom u 16 sati. Euharistijsko slavlje predslavit će mons. dr. Pavo Jurišić, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu.

Grob sestre Luke u sarajevskom naselju Betanija za mnoge je mjesto molitve, zahvale i nade. Više od sto godina na ovaj grob hodočaste katolici, ali i pravoslavni i muslimani te mladi i stari, učeni i neuki nazivajući je spontano sveta Luka. Na grobu pale svijeće, donose cvijeće i ostavljaju pismene molbe i zahvale koje pokazuju da u njoj nalaze utočište bolesni, ostavljeni, rastavljeni, nezaposleni, studenti, učenici i svi oni koji se nalaze u nevolji.

Sestre Kćeri Božje ljubavi iz Samostana sv. Josipa na Banjskom Brijegu u Sarajevu pozivaju sve štovatelje sestre Luke da dođu te zajedno mole za sve one koji trpe teškoće života kao i za osobne nakane.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti na tel.: ++387 33 200 294 ili E-mail: samostan1@bih.net.ba.

 (kvrpp bih/kta)