11.07.2013

Kardinal Puljić primio provincijala Družbe Isusove

Provincijal Tustonjić u razgovoru s kardinalom Puljićem, istaknuo je da isusovci i dalje žele kroz vlastitu karizmu Družbe davati doprinos mjesnoj Crkvi vrhbosanskoj.

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, 9. srpnja 2013. primio je provincijala Hrvatske pokrajine Družbe Isusove p. Antu Tustonjića u pratnji isusovačkog superiora i župnika sarajevske župe Sv. Ignacija p. Krešimira Djakovića.

Provincijal Tustonjić je napomenuo da je došao u Sarajevo u okviru redovite godišnje vizitacija isusovačke zajednice pa redovito pohodi i kardinala Puljića kao vrhbosanskog nadbiskupa. U otvorenom prijateljskom razgovoru bilo je riječi o trenutnom stanju Vrhbosanskoj nadbiskupiji te stanju Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini uz podsjećanje na prisutnost i vrlo značajan doprinos članova Družbe Isusove kroz povijest na tim prostorima. Poseban naglasak stavljen je na prisutnost isusovačke zajednice u Sarajevu, a provincijal Tustonjić je istaknuo da isusovci i dalje žele kroz vlastitu karizmu Družbe davati doprinos mjesnoj Crkvi vrhbosanskoj.

Kardinal Puljić je zahvalio provincijalu Tustonjiću na dolasku i na otvorenosti da se na još neki drugi način Hrvatska provincija stavi na raspolaganje vrhbosanskom nadbiskupu kroz služenje Bogu i čovjeku. (kta/d.t.)