27.10.2014

Održana duhovna obnova za mlade u Lug Brankovići

Susret na temu "Crkva to smo ti i ja" odvijao se u organizaciji sestara Služavki Malog Isusa iz Maglaja, a na duhovnoj obnovi se okupilo oko pedesetak sudionika.

U subotu 25. listopada u župi sv. Ivana Krstitelja u  Lug Brankovići sestre Služavke Maloga  Isusa iz Maglaja u dogovoru i podršku župnika vlč. Franje Ivandića organizirale su duhovnu obnovu za mlade na kojoj se okupilo oko pedesetak sudionika. Tema susreta bila je "Crkva to smo ti i ja".

Pozdrav i dobrodošlicu mladima izrazio je župnik Ivandić, te istaknuo važnost  i potrebu molitve kao odraz naše povezanosti s Bogom.

Nakon meditativnog-molitvenog početka kojeg je animirala s. Marinela  Zeko, mladi su se predstavili na zanimljiv način kroz igru koju su vodili animatori Prijatelji Maloga Isusa (PMI) iz Gromiljaka.

Uslijedilo je predavanje na temu  "Crkva  to smo ti i ja" koje je izložio župnik iz Radunica vlč. Ilija Orkić. U svom izlaganju predavač je  poseban naglasak stavio na pripadnost Crkvi, te aktivnosti i zauzetosti u svojoj župi. O svakom pojedincu  ovisi kakva će biti župna zajednica. Također je mladima govorio o važnosti osobne i obiteljske molitve kako redovnika i svećenika tako i svakog vjernika.

Nakon predavanja uslijedio je rad u skupinama u kojima se promišljalo o ulozi svakog vjernika u crkvi i Isusovoj prisutnosti u čovjekovu životu.

Nakon objeda s. Marinela mladima je predstavila svoju Družbu Služavki Malog Isusa koja je 24. listopada slavila 124. rođendan, a zatim su PMI iz Gromiljaka predstavili program i ciljeve Društva PMI kao i svoja iskustva i zauzetost u tom Društvu.

Sudionici duhovne obnove imali su prigodu i za sakrament pomirenja, prije toga bilo je pokorničko bogoslužje koje je  pripremio župni vikar vlč. Ivan Karača.

Na kraju susreta u župnoj crkvi molila se krunica i litanije BDM, a zatim se slavila sv. Misa.

(Marinela Zeko)