08.07.2016

Nova uprava Služavki Malog Isusa splitske Provincije sv. Josipa

Za provincijsku glavaricu ponovo je izabrana s. Anemarie Radan, za zamjenicu s. Eduarda Marić. Savjetnice su: s. Jelena Marević, s. M. Miljenka Grgić i s. Sandra Midenjak.

Na XV. redovitom provincijskom kapitulu sestara Služavki Malog Isusa splitske Provincije sv. Josipa sa sjedištem u Splitu, koji je održan od 1. do 6. srpnja 2016. u Duhovnom centru Djeteta Isusa u Livnu, pod predsjedanjem vrhovne glavarice s. Radoslave Radek, 3. srpnja izabrana je nova Provincijska uprava. Za provincijsku glavaricu ponovo je izabrana s. Anemarie Radan. 

Provincijska zamjenica i prva provincijska savjetnica je s. Eduarda Marić. Za drugu savjetnicu izabrana je s. Jelena Marević, za treću s. M. Miljenka Grgić, a za četvrtu s. Sandra Midenjak.

Nakon izbornog dijela Kapitula sestre su nastavile radnim dijelom Kapitula, u kojem su raspravljale na temu "Naše služenje bližnjima". Imajući u vidu karizmu Družbe i duh svoga utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera, te prilike u kojima žive i djeluju, donijele su smjernice za život i djelovanje Provincije u današnjem vremenu.

Zadnji dan Kapitula sestre su hodočastile u Sarajevo na grob utemeljitelja Družbe Josipa Stadlera.

(kvrpp bih/www.ssmi/split)