20.03.2017

Korizmena duhovna obnova za osmoškolce u Tomislavgradu

Sestre: Danijela Brekalo, Anđela Pervan, Zdravka Širić i Branka Perković održale su duhovnu obnovu za osmoškolce na temu „Mijenjam sebe – mijenjam svijet“.

U subotu 18. ožujka, u popodnevnim satima uoči treće korizmene nedjelje, članice Školskih sestara franjevaka hercegovačke Provincije: s. Danijela Brekalo, s. Anđela Pervan, s. Zdravka Širić i s. Branka Perković održale su duhovnu obnovu za osmoškolce u župi sv. Mihovila arkanđela u Tomislavgradu na temu „Mijenjam sebe – mijenjam svijet“. Okupilo se 75 sudionika koji su se kroz molitvu, razmišljanje i zajednički rad u skupinama pripremali za ovogodišnje slavlje Uskrsa.

Zaključili su da svatko može malenom promjenom u sebi, mijenjati svoje okruženje i time cijeli svijet. Na susretu se radilo u tri skupine, a najmlađi (1.- 4. razred) su bili pravi mali umjetnici.

Nakon popodnevnog programa i zajedničkog stvaralačkog rada, u 17 sati djeca i njihovi roditelji imali su prigodu za sv. ispovijed u župnoj crkvi. Potom je slavljena sv. Misa koju je predslavio župnik fra Slaven Brekalo.

Jedna sudionica toga susreta piše:

„Bila je to prigoda za susret s drugima i sa samim sobom, sa svim onim prekrasnim u nama koje nam je Bog dao i koje možemo iskoristiti za dobro naše i drugih oko nas, za proslavu Stvoritelja. Samo jedan mali korak, malena odluka za dobro, čini čuda i mijenja svijet čineći ga mjestom gdje Bog prebiva.“  (kvrpp bih)