08.02.2012

Tri kandidatice Družbe sestara Služavki Maloga Isusa ušle u postulaturu

U postulaturu Družbe sestara Služavki Maloga Isusa Provincije Bezgrešnog Začeća BDM ušle su Sandra Kapetanović, Ana Prkić i Snježana Stojanović.

U samostanu Egipat u Sarajevu, u subotu 4. veljače tri su kandidatice Družbe sestara Služavki Maloga Isusa Provincije Bezgrešnog Začeća BDM ušle u postulaturu: Sandra Kapetanović, Ana Prkić i Snježana Stojanović. Za ovaj čin pripremale su se duhovnom obnovom sa odgojiteljicom s. Lucijom Blažević i prof. vlč. Dragom Župarićem. Prema obredniku Družbe provincijska glavarica sestra M. Admirata Lučić ih je pred zajednicom pitala o njihovoj želji i nakanama. Bilo je dirljivo slušati njihovo „Evo me!“ „Želim! Želim s Božjom pomoću!“ Odgojno razdoblje postulature je važno vrijeme pripreme za novicijat, vrijeme dubljeg poznavanja redovničke obitelji, duhovnosti, karizme i utemeljitelja Josipa Stadlera.

Sestra M. Admirata je zahvalila Bogu za neizmjerno veliki dar. Pogleda usmjerenog na njih rekla je: „On želi nastaviti svoje djelo u Ani, u Snježani, u Sandri. Vi ste osjetile u srcima tu želju. Napisale ste molbu da budete primljene u postulaturu. Rado odgovaramo potvrdno na vašu molbu i želimo vam  pomoći da upoznate Božje djelo u Družbi, da se i vi u Družbu ugradite, da ostvarite poziv na posvećeni život. I vi ćete nama pomoći da zajedno budemo jedna obitelj Bogu na slavu“.

Zatim je uputila molitvu za njihove obitelji. Prikazala je Isusu njihove roditelje, braću i sestre izražavajući radost i zahvalnost da su odgojili i da podržavaju njihov hod prema sestrinstvu. Stavila je pred oltar njihove molbe u kojima izražavaju želju da postanu sestre Služavke Malog Isusa, te se osvrnula na ljepotu služenja Isusu u djeci, siromasima, bolesnicima, žalosnima, ostavljenima. U njihovim molbama je prinijela Isusu njihove živote, roditelje, braću, sestre i sve što ih je oblikovalo da su one danas u našoj redovničkoj obitelji, te je svoj govor zaključila riječima: „Mi te hvalimo Isuse za njihove živote! Neka je slavljeno Ime Isusovo po našim novim postulanticama!“
Euharistiju je slavio vlč. Drago Župarić. Slavlju su se pridružila i djeca koja žive u Stadlerovom dječjem domu Egipat prateći sa zanimanjem lijepi događaj.    http: //www.ssmi.hr