13.07.2020

Redovničko oblačenje u samostanu sv. Klare Brestovsko

Postulantica Marijana Bošnjak obukla je redovnički habit i tom prigodom dobila novo ime: s. M. Sara od Milosrdnog Isusa.

Na svetkovinu sv. Benedikta, 11. srpnja 2020., postulantica Marijana Bošnjak obukla je redovnički habit i tom prigodom dobila novo ime: s. M. Sara od Milosrdnog Isusa. Obred oblačenja slijedio je nakon misnog slavlja koje je predslavio provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić. 

Činom primanja redovničkog odijela s. M. Sara službeno je započela vrijeme novicijata u Redu Sv. Klare u kojem će kroz dvije godine moći dublje sagledati svoj poziv i osluškivati što Bog od nje traži.

Otac Provincijal u propovijedi je na poseban način istaknuo dvije riječi: sreća i vjernost. U svom redovničkom životu, koji nije izuzet od žrtava i poteškoća, pozvani smo da budemo sretni. Ključ sreće jest vjernost koja donosi mir i stvara stabilnost u čovjeku. Ako smo vjerni Bogu bit ćemo sretni i sposobni tu sreću dijeliti s drugima.

Poslije Svete mise i čestitanja slavljenici, časna majka s. M. Hijacinta Batinić pozvala je sve uzvanike na ručak u samostansku dvoranu.

Dobrom i milosrdnom Gospodinu preporučujemo s. M. Saru, sve one koji su krenuli za Isusom te molimo za nova svećenička i redovnička zvanja

(Sestre klarise)