02.02.2021

Proslava Dana posvećenog života u Sarajevu

Uoči blagdana Svijećnice, euharistijsko slavlje u 18 sati predslavit će mons. Tomo Vukšić, na sam dan proslave misno slavlje u 10.30 predslavit će kardinal Vinko Puljić.

Uoči blagdana Svijećnice – Prikazanja Gospodinova kada Crkva slavi i Dan posvećenog života, u ponedjeljak 1. veljače bit će u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom koje animiraju sestre Služavke Malog Isusa Provincije Bezgrješnog začeća BDM. Molitvu Prve večernje Prikazanja Gospodinova – predmole bogoslovi iz Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Euharistijsko slavlje u 18 sati predslavit će mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata.

U utorak 2. veljače na sam dan proslave, euharistijsko slavlje s početkom u 10.30 predslavit će vrhbosanski nadbiskup i metropolit Vinko kardinal Puljić. Na početku misnog slavlja bit će blagoslov svijeća i procesija sa svijećama oko katedrale.

Za vrijeme euharistijskog slavlja u ponedjeljak i utorak pjevanje animiraju s. M. Julijana Djaković i fra Emanuel Josić uz sudjelovanje franjevačkog bogoslovskog zbora „Fra Nenad Dujić“.

(KVRPP BiH)