25.03.2021

Proslava naslovnika Duhovnog centra “Kuća Navještenja” u Gromiljaku

Svečano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi “Ime Marijino” predslavio je vlč. Anto Dominković, uz koncelebraciju gromljačkog župnika vlč. Ilije Karlovića.

Dana 25. ožujka 2021. sestre Služavke Maloga Isusa proslavile su svetkovinu Blagovijesti i patron Duhovnog centra “Kuća Naviještenja” u Gromiljaku. Svečano euharistijsko slavlje u poslijepodnevnim satima u župnoj crkvi “Ime Marijino” predslavio je vlč. Anto Dominković, župnik župe Crkvica u Zenici uz koncelebraciju gromljačkog župnika vlč. Ilije Karlovića, nakon pobožnosti u čast Djeteta Isusa i svetog Josipa koju je ova župna zajednica započela s nakanom obnove obitelji.

Na početku Misnog slavlja vlč. Dominković je pozdravio sve okupljene sestre Služavke Maloga Isusa, Prijatelje Maloga Isusa i ostali narod Božji te istaknuo kako Bog želi biti s nama i zato je postao čovjek. U zahvalnosti za tu Božju ljubav slavimo ovu veličanstvenu svetkovinu, kada je po Marijinom “Evo me” i “Neka mi bude” Riječ Božja postala tijelo i nastanila se među nama.

U prigodnoj propovijedi vlč. Dominković je kroz poučne priče naglasio okupljenima, a posebno Prijateljima Maloga Isusa, kako je velika moć molitve. Jedino nas molitva može zaštititi od opasnosti koje kao ptice grabežljivice nasrću na nas da nas unište. Osvrnuvši se na liturgijska čitanja vlč. Dominković je kazao kako je važno posvijestiti si da Bog od nas traži žrtvu srca, ljubav i predanje Bogu, a ne izvanjsko prinošenje žrtava o kojima govori poslanica Hebrejima. U tom predanju i ljubavi svima nam je uzor Blažena Djevica Marija koja je u svom životu i kroz Isusov život vršila samo ono što je Bog želio i pred nju stavljao. Zato je primila nagradu proslave u Nebu.

Liturgijsko pjevanje animirale su sestre Služavke Maloga Isusa pod ravnanjem vlč. Marka Stanušića. Riječ zahvale, pozdrava i čestitke sestrama i Prijateljima Maloga Isusa za proslavu patrona uputio je i župnik, vlč. Karlović, kazavši kako je sretan da smo zajedno i svečano proslavili ovu veliku svetkovinu Božje ljubavi.

Nakon euharistijskog slavlja druženje i proslava je nastavljena kod obiteljskog stola u samostanu sestara Služavki Maloga Isusa. (s. M. Jelena Jovanović)