21.07.2021

Proslava zlatnog jubileja u Drinovcima

Isusovac o. Dragan Majić s dvojicom zemljaka, mons. Srećkom Majićem i mons. Ivanom Šimićem, proslavio je 50. obljetnicu misništva u rodnoj župi u Drinovcima.

Isusovac o. Dragan Majić s dvojicom zemljaka, mons. Srećkom Majićem i mons. Ivanom Šimićem, proslavio je 50. obljetnicu misništva u rodnoj župi Drinovci u Hercegovini.

Na 35. susretu duhovnih zvanja župe Drinovci, 14. srpnja euharistijsko slavlje je predvodio jubilarac o. Dragan Majić. Pod tim susretom su proslavljene i tri Zlatna jubileja.

Prigodnu propovijed uputio je o. Ante Topić, gdje je istaknuo radost zbog zajedničkog slavljenja ovog značajnog jubileja za svečare, zahvalnost Bogu za mons. Srećka, o. Dragana i mons. Ivana i ponos na njih i njihov hod kroz dugih 50. ljeta.

"Povijest svakog zvanja jest povijest jedne ljubavi. I njihovo zvanje je povijest njihove ljubavi i nitko nema pravo ulaziti u tajne ove ljubavi. Ona će ostati tajna i za njih. Ipak, svaka ljubav se odvija u vremenu i kao takva ima i svoju vidljivu povijest. I mi smo imali prilike promatrati razvojni put naših svečara.

Vjerujem da i vi možete dragi jubilarci sa slugom Božjim Petrom Barbarićem reći da bi za svećeničko zvanje bili spremni i sto puta umrijeti.

Papa Franjo definira svećenika kao nositelja nade. I često nas u svojim nagovorima hrabri da ne gubimo nadu. Današnji svijet je izgubljen, obeshrabren, bez nade. Potrebna mu je nova nada. Svećenik je onaj, koji samim svojim postojanjem govori da Bog voli ovaj svijet. Avantura svakog svećeničkog života počinje zaljubljenošću u Isusa Krista, nastavlja se ljubavlju prema Crkvi i svećeništvu, ostvaruje se u darivanju sebe Božjem narodu.

Dok zahvaljujemo Bogu za njih, mi molimo dobrog Boga da ih poživi još mnogo ljeta i blagoslovi njihov svećenički život i rad." istaknuo je u svojoj propovijedi p. Ante Topić.

Na proslavi se okupio lijepi broj vjernika. Nakon euharistije uslijedio je ručak kojega su organizirali zlatomisnici i njihova rodbina. (KTA / a.t)