31.05.2012

Članice Vrhovne uprave Služavki Maloga Isusa pohodile nuncija D'Errica i kardinala Puljića

Na početku povjerene im službe došle su na svoje korijene kako bi na osobit način molile na grobu svoga Utemeljitelja, sluge Božjega Josipa Stadlera.

U utorak, 29. svibnja članice Vrhovne uprave Družbe sestara Služavki Malog Isusa iz Zagreba, na čelu s vrhovnom glavaricom s. M. Radoslavom Radek, posjetile su Sarajevo - kolijevku svoje Družbe. Na početku povjerene im nove službe došle su na svoje korijene kako bi na osobit način molile na grobu svoga Utemeljitelja, sluge Božjega Josipa Stadlera u katedrali Presvetog Srca Isusova koju je on dao izgraditi.

Ovom prigodom članice Vrhovne uprave susrele su se i s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem te ga pobliže upoznale s djelovanjem Družbe Služavki Malog Isusa kao i izazovima s kojima se sestre susreću u današnjem vremenu. Kardinal Puljić je ohrabrio novu Upravu i zaželio da proces za proglašenje blaženim sluge Božjega Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa i njihova utemeljitelja, bude nadahnuće njihovoj duhovnosti.

Članice Uprave pohodile su i apostolskog nuncija u BiH nadbiskupa Alessandra D'Errica koji uskoro odlazi na ovu dužnost u glavni grad Republike Hrvatske.

Posebno radostan susret imale su u samostanu Egipat u sarajevskom naselju Bjelave sa svojim sestrama koje djeluju u tom samostanu te u zgradi Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog i u sjedištu Apostolske nuncijature u Sarajevu. Posjeti sestara iz Zagreba obradovala su se i djeca Stadlerovog Dječjeg doma Egipat za koje skrbe sestre Služavke Malog Isusa. (kta/a.m.k.)