25.05.2023

O. Rafal Wilkowski posjetio sestre Karmelićanke u Sarajevu

U pratnji o. Jakova Kuharića, priora na Buškom jezeru, o. Rafal je posjetio sestre karmelićanke i ohrabrio ih za njihovo djelovanje u Bosni i Hercegovini

Otac Rafal Wilkowski, tajnik Generala Karmelskog reda i tajnik za sestre bosonoge  karmelićanke sudjelovao je kao gost predavač na VIII. skupštini Federacije samostana bosonogih karmelićanki „Blaženi  Alojzije Stepinac“, koja se održava na Krku od 23. do 26. svibnja. Tom je prigodom posjetio i sve samostane Federacije koji se nalaze u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

U srijedu i četvrtak, 24. i 25 svibnja, u pratnji o. Jakova Kuharića, duhovnika sestara i priora karmelićana na Buškom jezeru, o. Rafal je posjetio sestre u Samostanu Bezgrešne Kraljice Karmela na Stupu u Sarajevu. S prioricom zajednice s. M. Jelenom od Krista Kralja i s. M. Alojzijom od Krista Kralja, koje sudjeluju u radu Skupštine, o. Rafal se susreo na Krku. A sa sestrama u Sarajevu o. Rafal je podijelio svoja zapažanja o življenju karmelske karizme u samostanima bosonogih karmelićanki diljem svijeta i ohrabrio ih za njihovo djelovanje u Bosni i Hercegovini. Također je naglasio važnost povezanosti braće i sestra unutar iste obitelji Karmelskog reda.

Iz Generalne kuće u Rimu donio je sestrama relikvije sv. Terezije Avilske, sv. Male Terezije i sv. Ivana od Križa koje će one izložiti na čašćenje prigodom proslava svetkovina tih važnih karmelskih svetaca.

Zajedno s o. Jakovom slavio je svetu misu u samostanskoj crkvi te se susreo s nadbiskupom Tomom Vukšićem i kardinalom Vinkom Puljićem u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu.

(Sestre Karmelićanke)