22.11.2012

Ustanovljena služba bolničkog dušobrižnika

Vlč. Pero Brajko je prvi bolnički dušobrižnik nakon II. svjetskog rata u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, a ured na odjelu Dijagnostika i Poliklinka u Sarajevu.

Dekretom nadbiskupa metropolite vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića ustanovljena je služba bolničkog dušobrižnika u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Ova služba formirana je na temelju Zakona o slobodi vjere i pravnom položaju Crkava i vjerskih zajednica u BiH i Temeljnog ugovora između Svete Stolice i BiH, posebno čl. 15. istog Ugovora, a bolničkim dušobrižnikom imenovan je vlč. Pero Brajko. Ovim imenovanjem vlč. Pero postao je prvi svećenik koji obnaša službu bolničkog dušobrižnika nakon II. svjetskog rata na području Vrhbosanske nadbiskupije.

Katolička kapela i dušobrižnikov ured nalaze se na odjelu Dijagnostika i Poliklinka (DIP) bolnice "Koševo“. Svake nedjelje slavi se Sveta misa u bolničkoj kapeli u 10 sati.

Ovih dana završeno je tehničko opremanje ureda uz mogućnosti izravne komunikacije s bolničkim dušobrižnikom elektroničkom poštom pbrajko@hotmail.com, telefonom 033/298-513 ili faksom 033/298-233. (kta)