22.08.2013

Slavlje prvih redovničkih zavjeta u Brestovskom

S. Marija, Ana Milić iz Livna i s. Rita, Tina Miloš iz Gruda položil svoje prve redovničke zavjete u samostanu sestara klarisa u Brestovskom.

Nakon dvije godine novicijata, s. Marija, Ana Milić iz Livna i s. Rita, Tina Miloš iz Gruda položile su svoje prve redovničke zavjete. Svečanost polaganja prvih zavjeta za s. Mariju i s. Ritu upriličena je u subotu 17. kolovoza u samostanskoj kapelici sestara klarisa u Brestovskom. Euharistijsko slavlje je predvodio duhovnik sestara fra Gabrijel Tomić, OFM a koncelebrirao je dr. fra Slavko Topić, OFM i fra Franjo Trogrlić, OFM, s početkom u 10 sati.

Fra Slavko je u svojoj propovjedi naglasio zavjet poslušnosti, rekavši da smo osim Kristove Krvi, otkupljeni i Kristovom poslušnošću, te da je svaki od zavjeta povezan, te da se ne mogu opsluživati jedan bez drugoga.

Nakon nadahnute homilije, s. Marija i s. Rita svečano su izrekle formulu zavjeta "čistoće, siromaštva, poslušnosti i klauzure" i to u nazočnosti poglavarice samostana sv. Klare, opatice s. Hijacinte Batinić.

Nakon misnog slavlja  uslijedile su čestitke novozavjetovanicama sa željom da žive svoje predanje po uzoru na sv. Klaru Asišku.

(kvrpp bih/s.k.)