10.06.2014

U Sarajevu održan Međureligijski susret vjeroučitelja u BiH

Na susretu, koji je trajao od 6. do 8. lipnja okupilo se 60 vjeroučitelja pravoslavnog, katoličkog i islamskog vjeronauka iz cijele Bosne i Hercegovine.

U organizaciji Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije održan je trodnevni Međureligijski susret vjeroučitelja od 6. do 8. lipnja 2014. Svečano otvorenje susreta održano je u petak, 6. lipnja u prostorijama Katoličkog školskog centra Sv. Josip u Sarajevu, kada su prigodne pozdravne riječi uputili mr. Ivica Mršo, ravnatelj KŠC-a, predsjednik Židovske zajednice Sarajevo Jakob Finci, episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom, dr. Nezir Halilović uime Islamske zajednice i kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i domaćin susreta.

Na susretu se okupilo 60 vjeroučitelja pravoslavnog, katoličkog i islamskog vjeronauka iz cijele Bosne i Hercegovine. Razmatrane su teme međureligijskog dijaloga i suradnje, te doprinos vjeronauka u izgradnji pomirenja i suživota iz sve tri religijske perspektive.

Episkop Hrizostom pozvao je sve nazočne na sljedeći Međureligijski susret vjeroučitelja koji će se održati u Brčkom u organizaciji Srpske pravoslavne crkve.

 

(kvrppbih/šsf)